Koenzym Q10, 100 mg, 60 kapsler veg
I menneskekroppen finnes Koenzym Q10 hovedsakelig i hjertet, leveren og nyrene. I den sunne menneskelige organismen sikres den nødvendige mengden Q10 av kroppens egen syntese. Med alderen avtar innholdet av Q10 i serum og vev naturlig, det samme gjør for eksempel bruken av statiner.
For å sikre den beste kvaliteten med høyeste renhetsgrad for dette koenzymet Q10, oppnås det gjennom naturlig gjærfermentering og deretter (kromatografisk) renset.
- veganer
- laktosefri
- glutenfri
- gjærfri
- GMO-fri
- fri for fargestoffer
- fri for smakstilsetninger
- fri for tilsetningsstoffer som .B magnesiumstearat
Koenzym Q10, også kjent som ubikinon, finnes i alle levende kroppsceller i organismen vår og er nødvendig for energiproduksjon. Det er en av vitaminoidene, det vil si vitaminlignende livsviktige stoffer, og dens kjemiske struktur er svært lik de fettløselige vitaminene K og E. Koenzym Q10 produseres av kroppen, spesielt i tarmen og levercellene, fra aminosyrene fenylalanin og tyrosin, og B-vitaminene. Noen matvarer inneholder også små mengder Q10. Ubiquinone tar navnet sitt fra det latinske ordet “allestedsnærværende”, dvs. “forekommer overalt”, siden det forekommer i nesten alle organismer.
Koenzym Q10 kan produseres av kroppen selv, men denne egenproduksjonen avtar i løpet av livet og reduseres også ytterligere av andre faktorer som kroniske sykdommer, stress, røyking, medisiner (spesielt kolesterolsenkende medikamenter) etc.
Koenzym Q10 fr SinoPlaSan er hentet fra gjærfermentering og gir 100 mg av koenzymet per kapsel. I produktet brukes det kun veganske, svært kompatible og plantebaserte kapselskall laget av cellulose (HPMC).
Hvorfor ubiquinone i stedet for den dyre ubiquinolen?
Mange leverandører annonserer for bedre absorpsjon av Q10 med den fullstendig reduserte ubiquinol-formen av Q10. Selv om denne funksjonen høres lovende ut, er det ikke behov for denne formen, i følge SinoPlaSan.
- Det er betydelig flere vitenskapelige studier som bruker ubiquinone enn studier som bruker ubiquinol.
- Når det gjelder absorpsjon, er det ingen forskjell mellom ubiquinone og ubiquinol. Det ser ut til at det ikke er noen umiddelbare fordeler ved å bruke ubiquinol, da forbindelsen uansett omdannes til ubiquinone i fordøyelsessystemet. Det er i hvert fall ingen studier som beviser økt effektivitet eller lignende.
- Ubiquinone og ubiquinol bytter frem og tilbake mellom en form og den andre i kroppen. Det er viktig at et godt opptak er garantert. I tillegg er biotilgjengeligheten til begge artene nesten den samme.
- Den internasjonale koenzym Q10-foreningen ICQA bruker et preparat med ubiquinon som et offisielt vitenskapelig referanseprodukt.
- Ubiquinol er dyrere å produsere enn ubiquinone, noe som gjør det dyrt for forbrukere og forskere.
- Ubiquinol er veldig ustabil og reagerer ekstremt med oksygenet i luften, det oksiderer. Etter oksidering er det ikke verdiløst, men har blitt omdannet tilbake til ubikinon. Å forhindre denne oksidasjonen og sikre at koenzym Q10 beholder sin reduserte ubiquinolform er ekstremt vanskelig og byr på en kostbar og enorm teknisk utfordring.
- Man leser ofte at spesielt eldre kun har nedsatt evne til å omdanne ubiquinon til ubiquinol og bør derfor heller bruke et ubiquinol-produkt. Selv om det var sant, løser det ikke problemet fordi kroppen, som allerede nevnt, hele tiden veksler frem og tilbake mellom ubiquinone og ubiquinol. Etter den første konverteringen av ubiquinol til ubiquinone, ville problemet derfor umiddelbart dukke opp igjen. Fordi omdannelsen av ubikinon til ubikinol skjer ved hjelp av selenoproteinet tioredoksinreduktase, kan den reduserte evnen til å omdanne ubikinon til ubikinol kompenseres ved å supplere med selen.
Omtaler
Det er ingen omtaler ennå.