Rutiner og feriemage

Struktur i hverdagen gir rammer til en mage i god rytme

Denne uken har det vært oppstart av skole, barnehage, jobb og fritidsaktiviteter. Hverdagen kaller og for mange av oss er det godt at man kommer tilbake i rytme igjen. Få struktur på dagene og igjen kan ta opp gode rutiner med tanke på mat, søvn og trening. ikke at det alltid er så lett å komme i gang, men vi vet jo innerst inne at det er godt bare vi kommer over den første kneika. 

I denne artikkelen kan du lese om hva du selv kan gjøre for å få en feriemage i balanse etter en lang og god sommer med utskeielser. 

155,00 kr
369,00 kr
269,00 kr

Hva er feriemage?

Feriemage er ofte betegnelsen på ubehag fra magen som f.eks diaré. forstoppelse, kvalme og evt oppkast. Årsaken til ubehaget eller problemet kan ofte være bakterier, men også virus og parasitter kan være skyld i symptomene. I mange tilfeller kan også feriemage oppstå pga stress. Noen kan få symptomer kun ved endringer i rutiner. 

Stress og reise

Mange merker det godt på magen når det er ferie. Noen blir tregere, og andre det motsatte. Man spiser til andre tider og gjerne litt annen mat. Man unner seg litt (eller mye) ekstra godt som sukkerholdige varer, alkohol eller annen snacks. For noen kan ferie også være et stressmoment. Man er på reisefot og kroppen får hilse på andre bakterier enn vi er vant med.. ja, det er mye magen blir utsatt for når det er ferie.

Hva kan du selv gjøre når du har feriemage?

  • Søvn er viktig, prøv å komme inn i rytme igjen med søvnen. Stå opp og legg deg til omtrent samme tid.
  • Drikk godt med vann. Tilsett gjerne litt sitron eller lime i vannet, det bidrar til at kroppen klarer å bruke vanne mer effektiv.

  • Husk å puste og holde stressnivået under kontroll. For stress påvirker også mage og tarm vesentlig.
  • Ta enzymer som f.eks Digezym Balanse for å hjelpe magen å fordøye maten
  • Ta gjerne noen bitre urter som f.eks pH-Balanse for å stimulere til magesyreproduksjon. Dette bidrar igjen til at maten blir bedre og lettere fordøyd og at næringsstoffer blir tatt opp. Ikke minst kan det også bidra til at avføringen normaliseres.
  • Er du treg i magen kan magnesium og omega-3 bidra til å lette litt på det. Også dadler kan være gunstig sammen med bananer. Jeg hørte et tips en gang av en eldre kvinne som sa at harde og grønnere bananer gir hardere mage. Gulere og brunere bananer gir løsere mage. Verdt å teste.
  • Ta et godt pre og probiotisk tilskudd  som f.eks Sun B eller Tarmflora Probi Forte. Disse vil kunne bidra til en normal tarmflora og gi næringsstoffer til bakteriene som allerede finnes i tarmen.

 

 

Ønsker du å lese mer om fordøyelse og magesyre kan du lese vår bloggartikkel om magesyre her..

155,00 kr
369,00 kr
405,00 kr