Isblå.no er en norsk nettbutikk som selger Omega 3-olje av eget merke, kosttilskudd fra Great Earth og Sano Helseprodukter, samt nyttig litteratur og andre produkter for et sunt og aktivt liv. Vi ønsker at våre kunder skal finne frem til de riktige produktene som passer deres behov, og legger stor vekt på opplysning og veiledning i samarbeid med våre mange terapeuter rundt omkring i landet.

Hvem er hvem i Isblå-teamet?

Sissel
Coach og grunnlegger

blue-squares

Sissel er Coach med erfaring fra HR, ledelse og IT. Hun etablerte nettbutikken isblå.no i sin tid, og var den første butikksjefen i Isblå AS. Sissel er MatLos og trår til der det trengs i driften, men jobber mest med HR, prosjekt og produktutvikling; ofte litt på tvers av selskapene Isblå AS og ArcticSource1 AS (moderselskapet vårt).

Jan Håkon
Grunnlegger og styreformann

blue-squares

Jan Håkon er grunnlegger av Isblå AS. Han har lang erfaring innenfor mat og ernæring, og er ekspert innen omega-3 og andre marine ingredienser/produkter. Han jobber mest på «bakrommet» med overordnede oppgaver og trår til der det trengs. Jan Håkon ble utdannet hårmineralanalyse-terapeut i 2013 og som MatLos er han en ildsjel i faget. Jan Håkon er i tillegg eier og daglig leder av moderselskapet til Isblå, ArcticSource1 AS.

Pia
Daglig Leder

blue-squares

Pia er daglig leder og gjør litt av alt mulig fra teknisk drift, leverandørkontakt, kundekontakt og markedsføring til sjauing på lager samt skriving av artikler og nyhetsbrev. Hun er i tillegg MatLos og terapeut, utdannet innen akupunktur, hårmineralanalyser og matintoleranse.

Tatiana
Logistikk

blue-squares

Tatiana er vår nye logistikkmedarbeider, som har ansvaret for ordre, pakking og lager. Du vil også kunne treffe Tatiana på kundeservice ved kontakt. Hun er veldig blid, nøyaktig og engasjert og er et flott tilskudd til vår lille bedrift. 

Linda
Regnskapsfører

blue-squares

Linda er regnskapsansvarlig. Hun har lang og solid erfaring og er ikke minst profesjonell og veldig hyggelig og blid. En herlig kombinasjon både for våre kunder og for oss kollegaer. I tillegg er Linda også opptatt av helse og særlig Yoga, hun er også yogalærer ved sin egen yogapraksis Yoga for helse. 

Historien om Isblå

Omega-3 og villaksolje – fra USA til Norge?

Jan Håkon har jobbet i mange år med omega-3 og villaksolje i USA, og gjorde stor suksess med disse produktene der. Ønsket om å ta konseptet hjem til Norge og det norske folk var stort. Han mente at produktet, Omega-3 Villaksolje, var så bra at det måtte være tilgjengelig også for trandrikkende nordmenn. Det som gjør villaksolje spesielt effektiv, er at den inneholder mye EPA og DHA omega-3. Sammenliknet med tran inneholder den også en stor mengde omega 3-fettsyren DPA. Denne villaksoljen er av de reneste oljene på markedet, og består av 100 % villaksolje fra villaks, som kommer fra et bærekraftig og MSC-sertifisert fiske i Alaska.

“Hekta” på hårmineralanalyse

Etter selv å ha fått utfordringer med helsen i 2012, oppsøkte Jan Håkon en naturterapeut for hjelp. Han ble da anbefalt hårmineralanalyse (HMA), og etter vel gjennomført balansering med hårmineralanalyse, var han hekta. Dette var et verktøy han ville lære seg mer om, også for å kunne hjelpe andre med å få bedre helse. Prosessen med kurs og utdanning startet, og allerede i slutten av 2013 kunne Jan Håkon kalle seg hårmineralanalyseterapeut. I 2014 valgte tidligere teknisk ansvarlig for hårmineralanalyser i Norge å trekke seg. Jan Håkon takket ja, sammen med Sissel, til å ta over oppgavene etter forespørsel fra teamet bak hårmineralanalyser her i Skandinavia, Nutri-Tech og Great Earth.

Innføring av nye regler for ingredienser i helsekost

Høsten 2015 kom det nye regler for privatimport og for innhold i kosttilskudd. Dette ble en utfordring for hårmineralanalyse-bransjen. Tidligere hadde nemlig kosttilskuddene blitt importert per privatperson, men nå var ikke dette lenger mulig. I tillegg inneholdt HMA-tilskuddene fra Sano Helseprodukter enkelte ingredienser som ikke lenger var godkjente til bruk i kosttilskudd i Norge etter at de nye reglene ble innført. Dermed kunne det raskt ha blitt bråstopp for Sano Helseprodukter – og kanskje også for hårmineralanalyser i Norge.

Jan Håkon tar over rorpinnen

Teamet bak hårmineralanalyser i Skandinavia hadde nå to muligheter. Enten måtte de gi slipp på Sano Helseprodukter og legge ned hårmineralanalyser som terapiform i Norge, eller de kunne velge å finne noen som ville ta på seg oppgaven med å tilpasse ingrediensene i tilskuddene etter de nye reglene – og deretter sette i gang import og salg fra butikk her i Norge. Ønsket om å opprettholde driften og tilbudet var stor, men ingen hadde kapasitet til å ta på seg det store ansvaret det var å gjøre de nødvendige endringene. Jan Håkon ble spurt om han kunne være interessert i å gjøre det ingen andre ville, og heldigvis svarte han ja. Han kunne ikke la feltet hårmineralanalyse dø ut her i Skandinavia, når han visste hva det kunne gjøre for å bedre folks helse!

Nettbutikken Isblå blir til!

I løpet av 6 måneder, fra oktober 2015 til april 2016, klarte teamet bak hårmineralanalyser i Skandinavia å sette sammen en ekspertgruppe for det norske markedet, med Stein Flaatrud og Anders Lindqvist i spissen. Gruppen lagde nye resepter på Sano Helseprodukter, der det var nødvendig. Reseptene ble så sendt til Trace Elements Inc ved Dr David Watts for godkjenning som kosttilskudd for balansering med hårmineralanalyse.

Samtidig som en flunkende ny nettbutikk kom på plass, ble produktet, Isblå Omega-3 Villaksolje ferdigstilt, et produkt som passet direkte inn i en HMA-balansering, og som lenge hadde vært etterspurt.

Isblå – en familiebedrift som stadig vokser!

Stå-på-vilje og dugnadsinnsats er ikke ukjente ord for familien Håkonsen. Jan Håkon tok med seg sin kone Sissel og hennes to tenåringssønner på prosjektet nettbutikken Isblå. Nettbutikken ble drevet som en familiebedrift fra oppstart i 2016. Det ble pakket og drevet butikk på kveldstid etter jobb og skole og i helger og ferier. I 2018 innså familien at Isblå hadde vokst seg for stor til å kun drives som en familiehobby. Og i april 2018 ble nåværende butikksjef Pia ansatt for å gjøre butikken enda et hakk mer profesjonell og for å kunne følge opp den stadig voksende etterspørselen og kundemassen. Samtidig forsvant de nå voksne sønnene til Sissel ut av bedriften for å fortsette sine liv med videre utdanning og jobb. I september 2019 ble regnskapsfører og logistikkmedarbeider Vaida med i teamet for å være med på å utvikle Isblå videre.