Det er mange grunner til å ta en hårmineralanalyse

Visste du at håret inneholder alle mineralene som finnes i kroppen din? Og at de fleste mineralene i håret gjenspeiler også hvor stor mengde som finnes i kroppsvevet? På den måten kan en hårmineralanalyse (HMA) gi deg et klart bilde på hvordan det står til med kroppen din innvendig. Ved hjelp av informasjonen fra hårmineralanalyse kan man tyde en stor del av metabolismen. Man kan finne din ernæringsmessige status, måle din tungmetallbelastning og finne ut hvor effektivt din kropp jobber.

Avanserte analysemetoder blir brukt i hårmineralanalyse

Trace Elements, Inc har tatt hundretusenvis av hårmineralanalyser, og har skapt et unikt system for å tyde analysene. Det redegjøres detaljert for resultatet i din personlige analyserapport. Dersom en hårprøve tas på korrekt måte, vil en hårmineralanalyse være meget eksakt. Avanserte instrumenter og dataprogram sørger for en omfattende kvalitetskontroll analysen.

 

Vi anbefaler alltid å ta en hårmineralanalyse før du begynner å ta kosttilskudd!

Finn din terapeut for hårmineralanalyser her..

Blodprøve, urinprøve eller hårmineralanalyse?

Mange spør, og forventer egentlig, at en blodprøve eller urinprøve gir et like godt svar som en hårmineralanalyse, når det kommer til vitamin- og mineralstatus og kjemisk balanse i kroppen.

En blodprøve er kun et øyeblikksbilde. Det vil si, at spiste du  f.eks en banan rett før du tok en blodprøve, kan prøven vise høy kaliumverdi. På den måten kan blodprøve gi et feilaktig bilde av hva som foregår i kroppen din.

En urinprøve viser bare hvor mye som utsondres fra kroppen, ikke nødvendigvis hvor mye som er absorbert som brensel i kroppen.

En hårmineralanalyse er et trendbilde for hva som skjer og har skjedd i kroppen din de siste 2-3 månedene.  Det vil si at hårmineralanalysen viser din totale verdi av f.eks kalium (eller annet mineral), den faktiske lagrede mengden i løpet av en lengre tidsperiode.

 

Gått til mange og dyre behandlinger, men kommer ikke i mål?

Vi ser i noen tilfeller at enkelte går til ulike behandlinger for diverse plager, i flere år, men de kommer liksom aldri helt i mål. Det kan selvfølgelig være flere årsaker til dette: Behandler eller behandlingen ikke er den rette for vedkommende, at det er en fysisk årsak til plagene, at vedkommende har mye stress i hode og kropp, som h*n kanskje ikke ønsker eller vet hvordan å ta tak i osv.. Eller det kan være ernæringsmessige årsaker, som feilernæring og ubalanser i mineralstatusen i kroppen.

Vi ser ofte at når kroppen kommer i balanse med ernæringen, så vil resten av systemet balanseres også, enten av seg selv, eller at kroppen blir mer mottakelig for annen type behandlingen man mottar.

Kan man ikke bare ta multivitamin, så tar kroppen opp det den selv trenger?

Det hadde vært flott om det var så enkelt! Ta en pille og så ordner kroppen opp i resten selv.. Dessverre, det fungerer ikke helt slik. Kroppen inneholder ulike stoffer som blant annet vitaminer og mineraler. Og det vi vet fra både lang erfaring og flere tiår med forskning er at det er et samspill mellom de ulike vitaminene og mineralene. Noen jobber mot hverandre (antagonister), andre jobber med (synergister), i tillegg til at noen jobber både mot og med hverandre på ulike måter.

Vitaminer og mineraler er livsviktige for helsen og de brukes til en hel masse forskjellige oppgaver i kroppen vår. Det å ha for lite av vitaminer og mineraler, er noe de fleste vet, kan skape en del trøbbel i kroppen. De fleste vet at man gjerne kan bli litt slapp og energiløs hvis man ikke har nok av næringsstoffene, men man kan jo også risikere å bli alvorlig syk.

C-vitamin-mangel og vitamin B1-mangel er et tydelige eksempler på det fra gammelt av. Mannskapet på skip som seilte over havet fikk ofte ikke i seg nok og ikke nok riktige næringsstoffer. Mange døde eller ble alvorlig syke pga sykdommen skjørbuk, som oppstår pga C-vitamin-mangel og sykdommen Beriberi, som oppstår pga mangel på vitamin B1. I dag er det kanskje ikke så vanlig med slike type mangelsykdommer, allikevel både ser og opplever vi en del helseplager som stammer av feilernæring og ubalansert kosthold.

 

For mye eller for lite vitaminer og mineraler?

Det er ikke bare for lite vitaminer og mineraler som kan gi plager og sykdom. Også hvis du får i deg for mye av de ulike vitaminene og mineralene, kan også dette påvirke kroppen og helsen din negativt. For mye av ett mineral kan dytte på andre mineraler og vitaminer og dermed skape flere ubalanser eller i verste fall forgiftninger.

For mye sink kan motvirke vitamin D, det vil si, tar du for mye sink, vil D-vitamin nivået synke. For lite av D-vitamin motvirker kalsium, fordi den bidrar til opptaket av kalsium i kroppen, og ved blant annet for lite D-vitamin så vil man få redusert kalsiumopptak. For mye C-vitamin kan forårsake kobbermangel, som igjen gjør at jernet lagres i kroppen, og dermed kan du få for mye jern.

Selv om C-vitamin er vannløselig og kroppen skyller ut overskuddet den ikke får brukt, så vil likevel C-vitaminet gjøre en del med den kjemiske balansen underveis i kroppen. Dette kan skape ubalanser med blant annet for høyt opptak av jern. 

 

Hva kan skape ubalanser i mineralstatusen i kroppen?

Visste du at stress er en versting når det gjelder å tappe kroppen for viktige næringsstoffer? Og maten vi spiser inneholder forskjellige sprøytestoffer i ulike mengder, noe som tærer på kroppens reserver. Kroppen bruker blant annet mineralene til å skille ut skadelige stoffer, og beskytte oss mot skadevirkninger. Når kroppen går tom for mineraler som skiller ut de skadelige stoffene, får vi ikke bare opphoping av disse skadelige stoffene, vi får også næringsmessige mangler som begge igjen kan skape plager og lidelser. Har du et ensidig kosthold med mye raske karbohydrater som blant annet sukker, hvitt mel og polert ris, vil dette også tappe deg for næringsstoffer.

Måten maten vi spiser i dag blir laget på, tapper den for næringsstoffer. De ultraprosseserer det meste, og maten/ferdigproduktene er tomme for næring, og gir dermed ikke kroppen de byggesteinene en har behov for.

Men også sykdom i seg selv og medisiner kan tappe kroppen for viktige reserver. 

Både for lite og for mye av et vitamin eller et mineral kan skape en dominoeffekt i hele
den kjemiske balansen i kroppen.

Derfor er vi alltid nøye med å anbefale å teste før man tar tilskudd!

Ønsker du å ta vare på kroppen og helsen din?

Det er mange ting du kan gjøre for å ta vare på kroppen du har og optimalisere helsen din. Du kan spise mindre sukker, spise mer frukt, grønt og ren og mer økologisk mat. Du kan ta tak i stress og dårlig vaner.  Du kan legge til rette for å få en bedre nattesøvn. Det er mange tiltak på generelt grunnlag du kan gjøre.

For å persontilpasse dine tiltak, for å spise den maten som er riktig for akkurat deg. For å vite hvilke kosttilskudd med mineraler og vitaminer som akkurat din kropp trenger. Og for å få kroppslige ubalanser i balanse, er hårmineralanalyse et fantastisk verktøy å ta utgangspunkt i. 

 

Er det noen grunner til ikke å ta hårmineralanalyse?

Ja, hvis du ikke ønsker å prioritere helsen din. Hvis du ikke ønsker å vite hvordan du kan optimalisere helsen for å kunne takle små og store utfordringer. Du har ikke lyst eller behov for å gjøre noe godt for kroppen din. Da er ikke Hårmineralanalyse noe for deg.

Hvem kan ha nytte av å ta en hårmineralanalyse?

De fleste i samfunnet kan dra nytte av å ta en hårmineralanalyse, om de ønsker å optimalisere helsen sin. Alt fra toppidrettsutøvere, til sofaslitere, unge og gamle, friske og ikke fult så friske.. De fleste kan dra nytte av en hårmineralanalyse.

Hvis du tar medisiner er det viktig å konferere lege før du tar i bruk kosttilskudd. Noen vitaminer og mineraler kan påvirke enkelte medisiner.

For å oppsummere..

Svarene du får gjennom en hårmineralanalyse, hjelper deg til å se hvordan kroppen din fungerer på cellenivå. Du vil få svar på mineralbalansen for hver enkelt av mineralene i kroppen din, for hvilke ubalanser og balanser som finnes mellom de ulike mineralene. Du får vite hvilke vitaminer det kan være lurt å ta mer eller mindre av, og om du har tungmetallbelastninger. Hvilket kosthold som er det mest optimale for deg i den situasjonen du befinner deg i nå. En hårmineralanalyse er et verktøy som gjør det mulig å optimalisere og persontilpasse kostholdsråd og kosttilskudd, slik at det passer for AKKURAT din kropp og din helse, akkurat nå. 

Vi anbefaler alltid å ta en hårmineralanalyse før du begynner å ta kosttilskudd!

Relaterte produkter: 

435,00 kr
359,00 kr
345,00 kr
435,00 kr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

0