Kostholdsanbefalinger basert på HMA-mønstre.- Nyhetsbrev juli/august 2024

Oversatt av Pia I. Andresen

Nyhetsbrev fra Trace Element Inc(TEI): Kostholdsanbefalinger basert på HMA-mønstre

Skrevet av Dr. David L. Watt D.C, Ph.D. , F.A.C.E.P.

Noen av våre klienter har tidligere spurt hvordan våre kostholdsanbefalinger lages basert på HTMA-testresultater.

Det er kjent at mange faktorer påvirker ernæringsstatusen, ikke bare kostholdet. Mat inneholder næringsstoffer, men om kroppen, organene og cellene kan bruke disse næringsstoffene, påvirkes av sentralnervesystemet (SNS), det endokrine systemet og det kombinerte nevroendokrine systemet. Disse systemene påvirker tilgjengeligheten av næringsstoffer i maten, samt fordøyelse, opptak, bruk og til og med mulige allergiske reaksjoner på mat.

Les det originale nyhetbrevet på engelsk her..

Les mer om hårmineralanalyse (HMA) her..

499,00 kr

Adre Balanse – 90 veg. kapsler

Balansert energi og binyresupport
399,00 kr

Kobber Balanse – 90 veg. kapsler

Energiomsetning og bindevev.
339,00 kr

Digezym Balanse – 90 veg. kapsler

Bryter ned næringsstoffer for optimal fordøyelse og næringsopptak
399,00 kr

Det første trinnet i å lage kostholdsanbefalinger er å kategorisere den spesifikke metabolske typen fra HTMA-testen. I tillegg ser vi på de ulike matvarene basert på deres naturlige bestanddeler (næringsstoffer og ikke-næringsstoffer), deres spesifikke dynamiske virkning (SDA), mineralinnhold og mineralforhold i maten. Disse faktorene sammenlignes med resultatene fra HTMA-testen.

Gitt den store påvirkningen av det nevroendokrine systemet (NES) på ernæringsstatusen, er det viktig å forstå dets rolle. For å sitere den avdøde Dr. Melvin Page: “… det autonome endokrine systemet kontrollerer eller påvirker alle kjemiske prosesser i kroppen, inkludert opptak og bruk av næringsstoffer.” Dette betyr at vår ernæringsstatus igjen kan påvirke NES på cellenivå.

Kategorisere den metabolske typen

Det første trinnet i å lage kostholdsanbefalinger er å kategorisere den spesifikke metabolske typen fra HMA-testen. I tillegg ser vi på de ulike matvarene basert på deres naturlige bestanddeler (næringsstoffer og ikke-næringsstoffer), deres spesifikke dynamiske virkning (SDA), mineralinnhold og mineralforhold i maten. Disse faktorene sammenlignes med resultatene fra HMA-testen.

Ernæringsstatus kan påvirke det nevroendokrine systemet på cellenivå

Gitt den store påvirkningen av det nevroendokrine systemet (NES) på ernæringsstatusen, er det viktig å forstå dets rolle. For å sitere den avdøde Dr. Melvin Page: “… det autonome endokrine systemet kontrollerer eller påvirker alle kjemiske prosesser i kroppen, inkludert opptak og bruk av næringsstoffer.” Dette betyr at vår ernæringsstatus igjen kan påvirke NES på cellenivå.

Spesielt er cellefunksjoner og mitokondriefunksjoner påvirket av NES. Sympatisk dominans (og sympatisk endokrin aktivitet) er assosiert med økt glykolytisk aktivitet i cellens cytoplasma, mens parasympatisk dominans (og parasympatisk endokrin aktivitet) er knyttet til redusert glykolytisk aktivitet i cellene. Begge fører til redusert normal ATP-produksjon (hovedenergikomponenten) i mitokondriene. Hver del av denne metabolske prosessen krever næringsstoffer som vitaminer, mineraler og aminosyrer for normal celleånding. Mangel på næringsstoffer eller ubalanse mellom næringsstoffene fører til unormal cellefunksjon, inkludert energiproduksjon, enzymaktivitet, nervesystemforstyrrelser, muskelproblemer, blodsukkerubalanse, hormonforstyrrelser, osv.

Derfor må et målrettet kosthold og ernæringsstøtte tilpasses individet. For eksempel trenger en person med lav metabolsk hastighet (parasympatisk dominans) mer protein i forhold til fett og karbohydrater for å produsere nok pyruvater til å gå inn i Krebs-syklusen for energiproduksjon. En person med høy metabolsk hastighet (sympatisk dominans) trenger mer fett for å gi nok acetat som kombineres med pyrodruesyre, for å støtte Krebs-syklusens funksjon og bremse den overdrevne glykolytiske aktiviteten via acetyl CoA.

Mineralene i mat påvirker vår metabolske hastighet

Naturlige bestanddeler i maten spiller en stor rolle i vår metabolske hastighet og celleånding. For eksempel kan mat som er rik på naturlige tiocyanater potensielt bidra til lav skjoldbruskkjertelaktivitet, mens mat som er høy i fytater kan øke den metabolske hastigheten. Nivåene og forholdene av mineraler i mat påvirker også vår metabolske hastighet. For eksempel inneholder soya mye kobber, men har et lavt sink-til-kobber-forhold. Dette betyr at en person med et lignende mineralmønster som soya (lav Zn/Cu) kanskje ikke vil ha nytte av soyaprodukter, mens en person med et høyt sink-til-kobber-forhold ville ha det.

Anbefalingene i HMA-rapporten er ikke tilfeldige

Det er mye mer som påvirker kostholdsanbefalingene som ikke kan forklares kort. Våre programmer som genererer rapporter, inkludert kostholds- og tilskuddsanbefalinger, er resultatet av tusenvis av beregninger basert på vitenskapelig forståelse av de mange nevnte faktorene. Disse anbefalingene er laget for ikke bare å gi næringsstoffer fra kostholdet, men også for å møte de spesifikke ernæringsbehovene som forbedrer cellulær metabolsk aktivitet og påvirker kroppens organer og systemer positivt.

Vi anbefaler alltid å ta en hårmineralanalyse før du begynner å ta kosttilskudd!

Finn din terapeut for hårmineralanalyser her..

Para Balanse – 90 veg. kapsler

Energistøtte, Blodsukkerregulering, Hormonbalanse
499,00 kr

Min-Plex Balanse – 90 veg. kapsler

Multikosttilskudd - Skjerper kroppen for å fungere optimalt
449,00 kr

E-vitamin Balanse – 90 veg. kapsler

Antioksidant med 8 former
379,00 kr

PH Balanse – 90 veg. kapsler

For din fordøyelse - stimulerer magesyreproduksjonen
439,00 kr