Lasagne med eller uten melk og gluten

Denne oppskriften på hjemmelaget lasagne er bare så god, proppfull av gode næringsstoffer og i tillegg å regne som helgemat. Og nå i disse tider blir det kanskje nok av julemat og tradisjonsmat? Da er det godt å lage noe litt annet. Lag den gjerne tidligere på dagen eller dagen før servering, så er det bare å strø på ost før du har den i ovnen for steking.

Sa jeg at ungene hjemme elsker denne?? Det gjør de og spør etter den stadig vekk! 

Lasagnabit med salat

Ingredienser:

400 karbonadedeig/kjøttdeig
1 squash
1 løk
1 stilk vårløk
0,25-0,5 sellerirot
0,5 chili (uten frø om man ønsker en mildere smak)
1 persillerot
2 gulrøtter
2-3 fedd hvitløk finhakket
3 ss tomatpure
1 boks hermetiske tomater
1 ts kokossukker (evt vanlig sukker)
1 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
1 ts paprikapulver
1 ts oregano
1 ts tørket timian
0,5 ts cayennepepper
Salt og pepper
(Evt pastaplater og gulost om du tåler/ønsker det)

Ostesaus:

3 dl rismelk
Ca 200 g Go Vegan Ost, bit eller revet
3 ts malt/revet muskat
Salt og pepper

Alternativ ostesaus for deg som tåler litt gluten:

2 ss Berit Nordstrand smør eller annet smør uten melk
2-3 toppede ss siktet speltmel
Havremelk
Ca 200 g Go Vegan Ost, bit eller revet
3 ts malt revet muskat
Salt og pepper

Topping

Go vegan ost (revet eller bit)

Eller gulost om du tåler/ønsker det

Slik gjør du

Kjøttsaus:

 • Begynn med å skjære tynne skiver av squashen med en ostehøvel eller kniv. Legg skivene utover et stekebrett dekket med kjøkkenpapir beregnet for mat. Dryss salt over hver skive slik at fuktigheten blir dratt ut. La disse ligge mens du tilbereder resten. 
 • Hakk opp løk, vårløk, hvitløk, chili, gulrot, sellerirot og persillerot i små biter, som freses myke i litt olivenolje i 2-3 minutter. Ha det så over i en kasserolle
 • Ha i tomatpuré, kokossukker/sukker, oregano og timian, bland sammen og varm lett før du tilsetter hermetisk tomat, vann og buljongterning.
 • Stek kjøttet og ha det i grønnsaksblandingen. Tilsett cayennepepper og paprikapulver og smak til med salt og pepper. La det småkoke i 5 minutter mens du lager ostesausen.

Ostesaus:

 • Ha rismelk og all Go Vegan osten i en kjele. Varm opp blandingen under omrøring. Den skal ikke koke. Når blandingen har blitt varm og osten har smeltet har du i malt muskat og smaker til med salt og pepper. La det stå på svak varme uten at det brenner seg.

Alternativt:

 • Om man tåler litt gluten: smelt smør, rør i siktet speltmel og spe på med havremelk til en tykk hvit saus. Ha i muskat og smak til med salt og pepper. Rør inn Go Vegan Ost til slutt.

Lasagne:

 • Tørk av squashen med kjøkkenpapir.
 • Bruk en ildfast form, legg lagvis, start med kjøttsaus og så squash, legg det så langt det rekker, avslutt med ostesaus og topp med revet Go Vegan Ost bit/revet.
 • (TIPS: Hvis man har noen i familien som insisterer på pastaplater og vanlig ost, så kan du gjøre som meg, “dele” formen i to, hvor halve er med squash-lag og Go Vegan ost og halve med pastaplater og vanlig gulost, hvis du ikke vil lage to former da 😉 ).
 • Stekes på 200 grader i 30-40 minutter.
 • Serverer gjerne med en enkel salat.
Salatbolle-med-fargerik-og-frisk-salat

Håper vår oppskrift på hjemmelaget lasagne smaker!