Morsdag med gode tilbud på gode produkter

Morsdag

Morsdag er en dag til heder for mor. Dagen feires til ulike datoer i forskjellige land i verden, og her i Norge feires dagen andre søndag i februar. Det var religiøse organisasjoner som startet med å arrangere markeringen av morsdag. Etter hvert har det blitt en familiedag, hvor familien ofte varter opp mor på forskjellige måter.

Morsdag

Morsdag er en dag til heder for mor. Dagen feires til ulike datoer i forskjellige land i verden, og her i Norge feires dagen andre søndag i februar.

Det var religiøse organisasjoner som startet med å arrangere markeringen av morsdag. Etter hvert har det blitt en familiedag, hvor familien ofte varter opp mor på forskjellige måter.

Historen bak feiringen av morsdag

En kvinne og sosialaktivist ved navn Ann Maria Reeves Jarvis (1832-1905) grunnla i 1858 Mothers Day Work Club. Hun, som så mange andre kvinner på denne tiden, opplevde å miste flere barn i sykdom, og ønsket derfor å arbeide for å øke levestandarden og de sanitære forholdene for mødre og deres barn.

Ann Maria Reeves Jarvis arbeidet også sammen med andre kvinner, under den amerikanske borgerkrigen (1861-1865) for å bedre sanitærforholdene til soldatene i tillegg til at hun arbeidet for fred og forsoning mellom partene. Dette arbeidet fortsatte hun også etter krigens slutt.

Datteren som ville hedre sin mor

Ann Maria Reeves Jarvis døde andre søndag i mai i 1905. Året etter Ann Maria Reeves Jarvis` død ønsket datteren hennes, lærerinnen Anna Marie Jarvis (1864-1948), å hedre sin mor for arbeidet hun og de andre kvinnene gjorde under og etter krigen. Hun holdt derfor en minnemarkering for henne, hvor hun fikk presten i kirken til å snakke om morskjærlighet. Og 12. mai 1908 ble den første morsdagen, Memorial Mothers Day Meeting, arrangert og feiret i metodistkirken i Crafton og Philadelphia, West Virginia i USA.

I årene etter feiret man Mother`s Day i flere byer i USA og i 1912 ble det opprettet en internasjonal organisasjon som skulle jobbe for å innføre morsdag i andre land. Den amerikanske kongressen anbefalte i 1913 en offisiell feiring av dagen. Daværende president Woodrow Wilson erklærte i 1914 at den andre søndagen i mai skulle være Morsdag, en offisiell hyllest og kjærlighetserklæring til alle mødre i landet. Feiringen spredte seg over hele USA og videre til Europa, spesielt land som Tyskland og Østerrike.

I Norge er morsdag andre søndag i februar

I Norge ble den første Morsdagen feiret i metodistkirken i Bergen 9. februar 1919. Dorothea Margrethe Schjoldager (1853-1938) og Karen Platou (1879-1950) tok det første initiativet for feiring i Oslo. De samarbeid med ideelle organisasjoner, massemedia og næringslivet, og først da fikk Morsdag et skikkelig gjennomslag for feiring også her i landet.

Datoen for den norske feiringen av Morsdag ble valgt til andre søndag i februar, trolig fordi vi allerede hadde flere fest- og fridager i mai.

Så hvordan kan du gjøre stas på Mor?

Hva med et kort hvor du forteller at du setter pris på og er glad i henne?
Hva med frokost på senga?
Gjøre litt ekstra i huset for henne?
Sende henne på spa?
Gi henne en avslappende skuldermassasje mens hun får se på favorittserien på Netflix?
Be henne på middag?


Det er mange muligheter og mange måter å si «jeg er glad i deg» på. 

Rabatterte produkter til ære for Morsdagen

Vi i Isblå har valgt ut noen produkter som vi har laget en rabatt på og som vi mener kan være verdifulle å benytte seg av.

Produkter vi har ekstra Valentin og morsdagstilbud på t.o.m 14.02: 

Se tilbud

Ref:

https://snl.no/valentinsdag

https://www.history.com/topics/valentines-day/history-of-valentines-day-2

 

 

399,00 kr
289,00 kr
Tomt på lager
420,00 kr
199,00 kr