Hvorfor er det lurt å bruke en terapeut?

Vår egen terapeut, Dr Google, og helsen vår

I dagens samfunn har vi informasjon veldig lett tilgjengelig, til enhver tid. Det er bare å gå inn på internett og google alle spørsmål eller temaer vi ønsker å få svar på eller lese mer om. Og vipps ser vi på oss selv som eksperter eller terapeuter innenfor temaet vi søkte på. Eller blir vi egentlig det?

Mange bruker denne måten til å skaffe seg kunnskap om sine egne helseproblemer og symptomer, og dermed være sin egen terapeut. Vi kan lære det meste om det meste på internett og ved hjelp av Google. Så hvorfor skal vi egentlig bruke annen terapeut, da? Vi klarer jo å finne ut av tingene selv, gjør vi ikke?

Noen ønsker ikke eller har ikke mulighet til å betale for å gå til terapeut for å få hjelp. Eller man har rett og slett ikke tenkt tanken på at det finnes en terapeut å gå til. For enkelte kan det å lese seg opp selv være en riktig og god løsning for en kortere periode. Det er jo ikke alt vi trenger å involvere terapeutene eller legene i.

Det er alltid kjekt å søke kunnskap om egen helsetilstand. Lær deg det du kan om det du står i, slik at du kan ta gode avgjørelser for deg selv og kanskje bidra i en behandlingssituasjon. Prøv deg gjerne fram på egen hånd, men vi oppfordrer deg til å søke hjelp når du trenger det. Det kan være frustrerende å stå alene, i enkelte tilfeller også helt unødvendig tungt og.

Forebygge med hårmineralanalyse

Visste du at mange tar hårmineralanalyse for å forebygge helseutfordringer? Altså benytter seg av testen før symptomene melder seg og utfordringene oppstår?

Det er nemlig lettere å forebygge enn å rette opp ubalanser som allerede har utviklet seg. En hårmineralanalyse kan se trender lenge før de viser seg med symptomer. 

Les mer om hårmineralanalyse her..

Hva kan en terapeut egentlig bidra med?

Utdanning, erfaring og kompetanse

En terapeut har gjerne gått flere år på skole. H*n har gjerne betalt en del tusen for ulike kurs og med forskjellige fag for å få den riktige kompetansen ut ifra sitt fag- og interessefelt. På skolen og i kursene lærer de av folk som har lengre tids erfaring selv. I tillegg knytter man seg til et nettverk av medstudenter og lærere, og kanskje andre.

Ofte har en terapeut gjennomgått mye i livet selv, de er genuint opptatt av å hjelpe og vet som oftest hvordan det er å sitte i den andre stolen. De aller fleste terapeuter har blitt terapeuter fordi de ønsker å hjelpe andre. De har ofte lang erfaring med ulike helseplager, helsetyper og personlighetstyper, og kan ut ifra sin erfaring finne ut hva den enkelte kan trenge.

Med erfaring fra skoler, kurs, arbeidserfaring og livet selv har terapeuten lært seg måter å finne ut av problemene våre på. Ulike tilnærminger til ulike utfordringer og ulike mennesker. Og de lager ofte et skreddersydd og personlig behandlings- og oppfølgingsopplegg beregnet kun for deg som deres klient og kunde.

En terapeut tester og gir personlig tilpasning

En terapeut vet at et problem, et symptom eller en plage kan ha flere årsaker, og med erfaring og kunnskap kan terapeuten finne ut hva som er riktig for deg i din situasjon.

Terapeuter har ofte tilgang på ulike verktøy, som blant annet forskjellige tester. Å bruke ulike testmetoder kan være nyttig for å finne ut eksakt hva som egentlig er årsaken til utfordringene dine. Man kan også bruke tester i en tilfriskningsperiode eller for å hjelpe deg akkurat der du er med akkurat det du personlig trenger.

Et eksempel på en test er hårmineralanalyse, som er et verktøy og en test som gir et skreddersydd kosthold- og tilskuddsprogram for deg personlig. Resultatet på denne analysen kan terapeuten, som kjenner deg, gjøre enda mer personlig for at nettopp du skal kunne gjennomføre en balanseringsperiode med optimalt utbytte

En dedikert terapeut stopper aldri sin utdanning

Terapeuten gir av seg selv for at du skal få det best mulig. Og kommer h*n over noe som treffer saken din, kan du være sikker på at du blir tenkt på, og at h*n tar med seg kunnskapen videre til deg.  

En terapeut kan se flere sider av en sak. Står du som din egen behandler vil du ikke klare så lett å se saken din fra et objektivt ståsted, men der er terapeuten ofte flink. De ser at det er flere sider av saken du presenterer, og det er viktig å vite slik at man kan finne riktig innfallsvinkel for ditt problem.

Et problem, et symptom eller en plage kan ha flere årsaker, og med erfaring og kunnskap kan terapeuten finne ut hva som er riktig å gjøre for deg i din situasjon.

En dedikert terapeut slutter aldri å lære, h*n har gjerne gjennomgått flere utdannelser, utallige kurser og er genuint opptatt av helse, kosthold og det å hjelpe andre mennesker.

Ofte har en terapeut gått igjennom en del selv her i livet, og med egenerfaring kan h*n bidra på den beste måte og hjelpe deg til å finne løsninger og å nå målene dine.

Det er ensomt å hjelpe seg selv

Å hjelpe seg selv er en ensom og krevende vei. Og man kommer kanskje ikke i mål, selv om man aldri så mye vil og jobber for det. Ofte ser man ikke det hele bildet og man ser bildet gjerne fra en vinkel. Det er ikke lett å få overblikk når man behandler seg selv.

Du kan jobbe med deg selv i mange år, føle at ting går bedre i noen perioder og dårligere i andre. Med en terapeut trenger du kanskje ikke å jobbe så tungt eller i like lang tid. Du får lettere de svarene du trenger for å vite hvordan du skal håndtere utfordringene du har.

Terapeuten – en samtalepartner med nettverk og erfaring

En terapeut hjelper deg med å få overblikk. Stiller de riktige spørsmålene som gjør at du tenker igjennom saken en gang til. Terapeuten lytter og kan også være en samtalepartner.  H*n ser saken din fra en annen vinkel enn du selv, fordi h*n har erfaring med det du opplever. H*n vet at man må prøve seg fram i noen tilfeller, men vet ofte også hvor man skal starte prosessen med å prøve seg fram, nettopp pga erfaring.

En terapeut har ofte et større nettverk å få hjelp fra. Hvis din sak er så spesiell eller vanskelig, så har h*n ofte noen å spørre. Noen i nettverket som har bedre erfaring med lignende ditt tilfelle. Noen som har lengre erfaring eller bredere erfaring, og kan bidra til å bistå saken fra et enda bedre perspektiv for deg.

 

Test deg før du tar kosttilskudd

Vi anbefaler alltid å kontakte terapeut og teste deg før du starter å ta kosttilskudd. Mange tar kosttilskudd uten å egentlig vite hva de trenger. Mange leser seg opp på Google at alle trenger Magnesium, D-vitamin, jod eller andre vitaminer og mineraler. Faktisk så ser vi en tendens til at det går en slags mote i det og, hvilke mineraler og vitaminer som «alle» skal ta. Og i enkelte tilfeller kan det stemme det man leser. I andre tilfeller kan det å ta tilskudd uten å vite at man trenger de, i verste fall lage mer trøbbel enn glede. Vitaminer og mineraler er byggesteiner i kroppen vår. Vi trenger vitaminer og mineraler alle sammen, men det er forskjellig hvor mye og hva vi trenger å ta ekstra tilskudd av.

Ved å teste seg kan man unngå å ta ting som ikke virker, som ikke er hensiktsmessig og som kroppen ikke tar opp likevel. Det kan være bedre for kroppen og helsen din, i tillegg til lommeboka på sikt.

Les mer om hårmineralanalyse her

Finn din hårmineralanalyseterapeut her.

Tenk igjennom din egen sak, kan det være lurt å oppsøke en terapeut?

For deg som har vært hos terapeut

Har du vært hos en av terapeutene som listes opp på våre sider her…?
Vet du hva både vi, kundene våre og terapeutene ville satt veldig pris på? Om du ville være så snill å legge igjen en kommentar og en stjerne eller flere hos terapeuten det gjelder.

Det er nemlig til stor nytte for alle om noen, som har hatt god erfaring, mindre god erfaring osv med en terapeut, vil legge ut denne erfaringen. Det gjør det enklere for andre å finne ut hvilken terapeut h*n skal velge. Kanskje også deg selv ved en senere anledning.

Tusen takk for at du deler din erfaring og dine opplevelser!

 

 

Husk at det er alltid lurt å ta en tur til legen ved nyoppståtte symptomer eller plager som du ikke vet årsaken til.
En terapeut oppsøker du etter et evt legebesøk.

435,00 kr
359,00 kr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.