Historien om Sano Helseprodukter

Skrevet av Jan Håkon Håkonsen, styreleder i Isblå, 29.03.2024.

Alle Isblås.nos anbefalte tester

Sano Helseprodukter så dagens lys i 2007 som et svensk merkevareselskap med fokus på trygge, målrettede og virkningsfulle kosttilskudd. Utgangspunktet var at ingen bør ta kosttilskudd uten å vite om de faktisk trenger det. Det er kun gjennom innsiktsfull testing av hva kroppen din virkelig trenger som gjør det forsvarlig å ta tilskudd, og hvilke tilskudd som er nødvendig for deg.

Viser analyse av blodet alle ubalanser i kroppen?

Det vanlige før dette var å teste blod for å avdekke mangler eller overskudd som kunne korrigeres gjennom målrettede dietter og tilskudd. Det viste seg at blodbaserte tester egentlig ikke avdekket de underliggende ubalansene som skapte helseutfordringer og plager. For det første viser blod et øyeblikksbilde, men det er også slik at blodet typisk er det siste stedet i kroppen som avslører ubalanser. Det er slik fordi kroppen vår er avhengig av stabile blodverdier, og den styrer derfor innholdet i blodet strengt, slik at nivået holdes stabilt.

Eksempel med Magnesium (Mg)

Ved et normalt nivå av magnesium i kroppen, finnes omtrent 30 % av magnesium i blodet. Om nivået av magnesium øker eller minker vil det ikke påvirke nivået i blodet. Et høyere nivå Mg i kroppen vil bli oppbevart i kroppsvevet, og hvis nivået minker vil det minke i vevet og ikke påvirke nivået i blodet. Ved dramatisk minskning i vevet vil det derfor ikke kunne oppdages før nivået er så lavt at det påvirker blodet negativt, fordi kroppen trenger at blodnivået av magnesium holdes stabilt. Det er bare når det totale Mg-nivået nærmer seg 30 % at man vil begynne å se mangelen i blodet. Da kan det allerede påvirke helsen ved dårlig søvn, muskelsmerter, -kramper og uregelmessigheter, samt fordøyelsesproblemer, inkludert forstoppelser.

Blodet avslører dermed ikke hvorvidt cellene har det de trenger for å gjøre jobben de er satt til. Det er denne innsikten som er det viktigste for å avgjøre hvilke tilskudd du skal velge. Når ubalanser oppdages i blodet ditt, har du sannsynligvis allerede helseplager (les et eksempel om magnesium og om produktet Magnesium Balanse fra Sano her).

Håranalyser – fra hest til menneske!

Allerede på 1960-tallet oppdaget de store hesteoppdretterne i USA det samme. De brukte formuer på å kjøpe og ale opp hester, og bruk av blodprøveresultater fra hestene kunne hverken forutsi sykdom eller død. Etter gode råd bestemte de frustrerte hesteeierne seg for å teste hestens man for å se om det ga bedre svar. Hår er nemlig kroppens raskest delende cellevev og du slipper å skade eller drepe dyret for å få svar.

Gjennom håranalyser avdekkes ernæringsbalanser, mangler eller overskudd tidlig ved å måle essensielle mineraler og metaller som er grunnleggende «byggeklosser» og medvirker i alle de kjemiske prosessene i levende dyr. Det viste seg at metoden var en meget treffsikker og avslørte underliggende ernæringsavhengige ubalanser i hestene, og eierne fikk betalt ved økte overlevelsesrater, forbedret prestasjon og redusert sykdom.

Etter mange års forskning og bruk på dyr, ble kunnskapen introdusert til bruk på mennesker. Flere laboratorier ble etablert i USA og senere andre steder, og videre forskning fortsetter den dag i dag. Nye ernæringsmessige sammenhenger avdekkes og behandles mer og mer målrettet ved bruk av mat, for å bryte en negativ helseutvikling eller optimalisere kroppens naturlige funksjoner.

Hva kan en hårmineralanalyse fortelle?

Menneskehår vokser omtrent 1 cm i måneden, og når du tar en hårprøve 2-4 cm nærmest hodebunnen vil en hårprøve vise gjennomsnittlig næringsopptak de siste 2-4 månedene. En enkel analyse av mineraler og metaller funnet i håret kan gi deg oppskriften på hva akkurat du må spise mer eller mindre av, for at nettopp dine celler skal kunne produsere riktig mengde med energi, hormoner, immunstoffer, enzymer, magesyre, bein, brusk, hinner, muskler og mye mer, slik at du skal kunne leve et bedre og mer humørfylt liv.

Amerikansk ekspertise og persontilpasset ernæring

Det ledende laboratoriet i verden i dag er Trace Elements, Inc. Det ligger i Dallas, Texas og der har de utviklet et omfattende program for persontilpasset ernæring som fortsatt optimaliseres, 40 år etter oppstarten i 1984. Tjenestene deres tilbys i dag til 46 land rundt omkring i verden inkludert Australia, Sør-Korea, Sverige, Norge, og på mange ulike språk, inkludert norsk.

Jan Håkon Håkonsen i Isblå AS med Barbara og David Watts fra Trace Elements Inc
Fra høyre: Dr. David Watts, Barbara Watts (Founders of Trace Elements, Inc.) sammen med Jan Håkon Håkonsen

Sano Helseprodukter lager individtilpasset kosttilskudd

Sano Helseprodukter ble lansert i Norge i 2007 og var 100 % utviklet av dette ledende amerikanske laboratoriet. De laget sine egne kosttilskudd fordi ingen andre produsenter laget tilskudd basert på de nødvendige reseptene de trengte for å hjelpe kundene sine.

Tilskuddene var produsert for å fungere optimalt og inneholdt ikke bare synergistiske mineraler og vitaminer, men også vevsmaterialer som for eksempel leverpulver, nyrepulver og naturlige synergister som spesielle fettsyrer med mer, for blant annet å styrke opptaket i tarmen og dermed effekten av programmet. Dessverre inneholdt de stoffer som var ulovlig å selge som tilskudd i Norge. Selskapet ble derfor etablert i Sverige for at nordmenn enkelt og raskt kunne privatimportere produktene selv. I 2015 ble det forbud mot å privatimportere tilskudd til Norge som ikke møtte norsk lov.

Overgang til veganske, trygge produkter – Isblå AS blir til!

Det var da Isblå AS i Norge ble opprettet. Sammen med Dr. David Watts ved Trace Elements laboratoriet i USA, Anders Lindqvist ved Great Earth Scandinavia, Stein Flaatrud ved Sentrum Helhetshelse og Jan Håkon omformulerte Isblå tilskuddene tilpasset norske lover. Der det før var ulovlige vevsprøver fra dyr, brukte vi lovlige urter og ekstrakter og tilpasset doseringene til norsk lov. Overgangen har vært vellykket. Selv om vevsprøver fra dyr kan være kraftfullt som tilskudd, er tilskuddene nå 100 % veganske, enda tryggere å bruke, og effekten av tilskuddene tilnærmet lik som den var. Enkelte tilskudd virker noe svakere, mens andre virker bedre. I sin helhet er virkningen av tilskuddene like god som før.

I 2023 startet så en ny runde med omformuleringer. Målet denne gang var å fjerne inaktive tablettstoffer og erstatte det med veganske kapsler som da kan romme mer aktive ingredienser og redusere det totale antall tilskudd i hver kur. Sammen med de målrettede diettforslagene er tilskuddene nødvendig for å hjelpe kroppen inn i et nytt og bedre spor og gir typisk merkbar forbedring i livskvalitet i løpet av de 2 – 3 måneder programmet varer. Mange av kundene merker faktisk bedring etter bare noen dager!

Befolkningen ønsker i større og større grad annen og mer kunnskap for å ta bedre valg både i forebygging og optimalisering av egen helse.
Våre HMA-terapeuter tilbyr hårmineralanalyser gjennom Trace Elements, Inc., det ledende laboratoriet i verden i dag.

Har du spørsmål om Sano Helseprodukter? Ring gjerne på 483 06 667 og spør!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.